Dehşet yolcuları (1953) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.2 IMDB Puanı 139 Görüntülenme

Dehşet yolcuları (1953) izle

Oyuncular:

Yves Montand, Charles Vanel, Peter van Eyck
Henri-Georges Clouzot'un yönetmenliğini yaptığı "Le salaire de la peur" (Dehşet Yolcuları) adlı sinema filmi, 1907 ile 1977 yılları arasında yaşamış olan ünlü Fransız yönetmenin en başarılı eserlerinden biridir. Film, Georges Arnaud'un aynı adlı romanından uyarlanmıştır ve 1953 yılında Fransa'da çekilmiştir. Başrollerde Yves Montand ve Charles Vanel yer alırken, Folco Lulli, Jean Gabin, Peter van Eyck, Vera Clouzot ve Dario Moreno gibi isimler de filmde rol almaktadır.

Hikaye, bir yağ firmasının verdikleri tehlikeli bir işi kabul etmek zorunda kalan dört adamın ölümle dolu maceralarını anlatmaktadır. Bu dört adamın hayatta kalabilmeleri, iki kamyonu belirli bir sürede belirli bir yere ulaştırmalarına bağlıdır. Ancak her an ölümle karşı karşıya olan bu dört adam, umutlarını kurtuluşa bağlamaktadır.

"The Wages Of Fear" olarak da bilinen bu film, yönetmen Clouzot'un en iyi eseri olarak kabul edilmektedir ve Fransa'nın Hitchcock'u olarak anılmaktadır. Aynı zamanda William Friedkin tarafından çekilen "Sorcerer" adlı bir remake'i de bulunmaktadır.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Le salaire de la peur

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?