1492, Christophe Colomb (1992) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
6.4 IMDB Puanı 161 Görüntülenme

1492, Christophe Colomb (1992) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Gérard Depardieu, Armand Assante, Sigourney Weaver
Columbus, uzun yıllar süren mücadelesinin sonucunda Avrupa'nın sıkışmaya başlayan toplumlarına yeni bir yerleşim yeri bulmayı amaçlamaktadır. 7 yıl süren çabalarının ardından finansör aramak için sefere çıkan Columbus, seyahate başlayabilmek ve gerekli izinleri alabilmek için kraliçe Isabel'i ikna etmeye çalışır. Columbus, yeni topraklarda altın ve şeref bulmak amacıyla keşif rotasını Çin'e doğru çevirir.

Uzun bir seyahat sonrasında Columbus, tesadüfen Kuzey Amerika'nın kıyı adalarını keşfeder. Bu yeni cennet karada İspanya için sömürge kurabileceği bir potansiyel görür. Ancak burada bir sorun vardır; yerli halk zaten bu topraklarda yaşamaktadır ve Columbus'tan önce bu topraklarda var olmuşlardır. Columbus, yerlilere İspanya'ya döneceğini ve binlerce İspanyol ile geri dönerek bu toprakları anlatacağını söyleyerek onları rahatlatmaya çalışır.

Ancak toprakların işgal edileceği gerçeği, yerlilerin rahatsız olacağı anlamına gelmektedir. Ridley Scott tarafından yönetilen ve Amerika'nın keşfinin beşyüzüncü yılında çekilen bu film, Columbus'un en zorlu ve önemli maceralarından birini anlatmaktadır.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    1492: Conquest of Paradise

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?