00:30 – Zero Dark Thirty izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.4 IMDB Puanı 99 Görüntülenme

00:30 – Zero Dark Thirty izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Jessica Chastain, Joel Edgerton, Chris Pratt
11 Eylül 2001 tarihinde Manhattan'daki Dünya Ticaret Merkezi kuleleri yıkıldı ve bu saldırı, El-Kaide terör örgütü ve ABD'nin en büyük düşmanlarından biri olduğunu iddia eden Usame Bin Laden tarafından üstlenildi. Saldırıların ardından başlayan savaş önce Afganistan'da başladı ve diğer Orta Doğu ülkelerine yayıldı. ABD, Pentagon'un saldırıların baş sorumlusu olarak gösterdiği Bin Ladin'i köşeye sıkıştırmak için büyük bir çaba harcadı. Bu arayış ve "insan avı" operasyonu, Pakistan'ın Abbottabad kentinde Bin Ladin'in yakalandığı gizli bir operasyonla 1 Mayıs 2011'de sona erdi.

Mark Boal'ın gerçeklere sadık kalarak kaleme aldığı senaryo, Bin Ladin'in saklandığı yeri tespit eden ve operasyonun organizasyonunu yöneten Maya adlı bir CIA ajanına odaklanıyor. Maya, genç olmasına rağmen üstün istihbarat yetenekleri ve kendine olan güveniyle Bin Ladin'in yakalanmasını sağlıyor.

Filmin yönetmenliğini Oscar ödüllü sinemacı Kathryn Bigelow üstlenirken, başrolde yükselen yıldız Jessica Chastain yer alıyor. Kadrodaki diğer oyuncular arasında Joel Edgerton, Chris Pratt, Mark Strong ve Jennifer Ehler bulunuyor.

Bu film, 11 Eylül saldırılarının ardından yaşanan olayları ve Bin Ladin'in yakalanmasını gerçekçi bir şekilde anlatmaktadır.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Zero Dark Thirty

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?