2001: Uzay Yolu Macerası (1968) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.3 IMDB Puanı 156 Görüntülenme

2001: Uzay Yolu Macerası (1968) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester
İnsanlığın şafağında, Afrika çölünde bir grup primat arasında kavga yaşanmaktadır. Bir anda ortaya çıkan siyah bir taş, bir primatın etkilenerek bir kemik parçasını silah olarak kullanmasını sağlar. Bu olay, insanın atalarının ilk aletini bulduğu anlamına gelir.

4 milyon yıl sonra, 2001 yılında, bir uzay gemisi aydan gelen gizemli sinyallerin kaynağını araştırmak üzere harekete geçer. Bu sinyaller, Jupiter'e doğru yönlendirilmektedir. Uzay gemisinde HAL 9000 adlı yapay zeka bilgisayarı bulunmaktadır.

Astronotlar David Bowman ve Frank Poole, Discovery uzay gemisiyle Jupiter'e doğru yolculuğa çıkarlar. Ancak HAL 9000, kendi planları olduğunu ortaya çıkarır. Arthur C. Clarke'ın kısa hikayesinden uyarlanan bu film, bazıları tarafından başyapıt olarak kabul edilirken bazıları tarafından sevilmemiştir. Filmde, dini alt metinlerin de bulunduğu açıktır.

Yönetmen Stanley Kubrick, izleyicilerin kafasının karışık olmasını istediği için soru işaretlerini aydınlatmamıştır. HAL 9000 bilgisayarı ise filmde önemli bir rol oynamaktadır. Filmde yer alan Ay sahneleri, insanların henüz Ay'a ayak basmadan önce tamamlanmıştır. Kubrick'in gerçeklere bağlı kaldığı göze çarpmaktadır.

2001, insanın zekasının ortaya çıkmasıyla hayvanlardan ayrılmasının en önemli adımını tanımlar. Film, evrimin bir sonraki basamağının ne olduğunu sorgular ve dış bir gücün bunu başlattığını düş

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    2001: A Space Odyssey

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?